compleet ontwerp

visual uit een compleet ontwerp voor een jong gezin

AANPAK

Wanneer je ons mailt of belt, zullen wij je vragen een bouwtekening en eventueel wat foto’s te mailen. We bespreken globaal wat er voor je woning nodig is en plannen een intakegesprek.

Stap 1: intake gesprek

We spreken af om de woning te bekijken en je wensen te inventariseren. Dit is een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we vooral veel vragen stellen om jullie stijl, gewenste sfeer en praktische invulling van de ruimte helder te krijgen. Op basis hiervan maken we een gerichte prijsopgave en plannen we de vervolgstappen. Als er geen goede bouwtekening van je woning is, wordt een tweede afspraak gemaakt om de woning in te meten.

Als voorbereiding op het bezoek is het fijn wanneer je even stil staat bij wat je mooi en belangrijk vindt in het interieur.
Je kunt een Pinterest board maken of wat beeldmateriaal uit tijdschriften verzamelen, een foto of kunst die je inspireert of bijvoorbeeld foto’s van meubelen die je aanspreken. Alvast een lijstje maken met je wensen is ook handig. Op deze manier krijgen we tijdens het intake gesprek snel een duidelijk beeld van je wensen en smaak.

Stap 2 : moodboard & indelingen

We starten met de verschillende indelingsmogelijkheden van de ruimte. Vaak zijn er verrassende indelingen mogelijk waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Zeker als je overweegt te verbouwen is deze fase heel fijn: we maken indelingen zonder en met aanbouw/ verbouwing waardoor je direct ziet wat de meerwaarde van een verbouwing is. Bekijk hier een voorbeeld van indelingsschetsen.

We maken een moodboard dat de sfeer weergeeft van het interieur dat we voor jullie willen ontwerpen. Dit is nog niet op productniveau, maar hieraan kun je zien wat voor gevoel het interieur gaat uitstralen.

Stap 3: tussen overleg

We sturen je de indelingen en het moodboard via mail en plannen een telefonisch overleg om de verschillende indelingsmogelijkheden en het moodboard met je bespreken.

Stap 4: ontwerp

Op basis van de gekozen indeling maken we het ontwerp. Dit bevat een 3d uitwerking, een kleuren- en materialenplan, een lichtplan, een productenlijst en maatwerk tekeningen. Lees hieronder meer over de inhoud.

Stap 5: presentatie gesprek

We maken een afspraak in onze studio in De Gruyter fabriek of bij je thuis om het plan te presenteren.

Stap 6: uitvoering

Het plan is zo uitgewerkt dat je heel goed zelf aan de slag kunt met de realisatie. We hebben een netwerk van hele goede vakmensen en winkels naar wie we je graag doorverwijzen. Je bent niets verplicht maar we vinden het fijn als je gebruik maakt van ons netwerk omdat we dan zeker weten dat er kwaliteit geleverd wordt.

INHOUD

TEKENINGEN

Een compleet ontwerp bestaat uit plattegrond tekeningen op schaal en in kleur, en een complete 3d uitwerking waardoor je je goed kunt voorstellen hoe het ontwerp eruit komt te zien.

PRODUCTENLIJST

We maken een selectie van meubels en accessoires die je nodig hebt voor de inrichting van je woning. Deze visualiseren we in een shopping list met afbeeldingen, maten en merken of leveranciers.
Ook de stoffering of andere materiaalkeuze van producten nemen we hierin mee.

MAATWERK

Vaak geeft maatwerk extra mogelijkheden aan een ruimte wat betreft functionaliteit of sfeer. Wanneer we maatwerk meubels in het ontwerp verwerken, maken we ook de werktekeningen hiervoor.

KLEUREN- EN MATERIALENPLAN

We kiezen verschillende materialen voor de vloer, wanden, keuken, raamdecoratie en meubels. Tijdens het presentatie gesprek nemen we alle stalen mee, zodat je ze ‘live’ kunt bekijken.

LICHTPLAN

We maken bij het ontwerp een passend lichtplan. De focus ligt hier op de decoratieve verlichting. We verlichten de ruimte met basis- , functie-, accent- en sfeerverlichting, dit wordt aangegeven op de plattegrond. De positie van wandcontactdozen, plafond- en wandaansluitingen kan dan gemakkelijk bepaald worden. Ook doen we een voorstel in armaturen. Deze worden weer in een shopping list gevisualiseerd.

Nieuwsgierig geworden? In de portfolio op de homepage kun je een aantal complete interieurontwerpen bekijken.

KOSTEN

Als het gaat om je thuis voelen in je huis zeggen prijzen eigenijk niet zoveel. Ongeacht je totaalbudget zal een onafhankelijk en goed doordacht interieurontwerp altijd de investering opleveren. We houden bij het ontwerpen rekening met je totaalbudget zodat het ontwerp niet alleen bij jou, maar ook bij je budget past. Je kunt de uitvoering in delen (laten) doen, het helpt al enorm als je voor ogen hebt hoe het gaat worden.

Prijsindicatie voor een compleet ontwerp voor een benedenverdieping van een gemiddelde woning: vanaf € 2200,- inclusief BTW. Wil je meer weten hierover, wil je een prijsinschatting voor jouw woning of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Voor zakelijke ontwerpen: prijs op aanvraag.