compleet ontwerp

visual uit een compleet ontwerp voor een jong gezin

HOE WERKT HET?

Ga je verhuizen of verbouwen? Dan is het in de meeste gevallen aan te raden te kiezen voor een compleet interieurontwerp. Dit is een adviestraject in stappen en werkt als volgt:

  • intake gesprek: Afspraak om de woning te bekijken en je wensen te inventariseren.
  • aan de slag: Wij werken vanuit onze studio aan het ontwerp en zullen via mail of telefonisch de verschillende indelingsmogelijkheden met je bespreken. Samen kiezen we de beste en deze werken we uit. (Bekijk een voorbeeld van indelingsschetsen)
  • presentatie gesprek: Een tweede afspraak in onze studio of aan huis om het plan te presenteren.

Voor de realisatie van het ontwerp verwijzen wij je graag door naar een team van specialistische vakmensen, met wie we vaker samenwerken.

VOORBEREIDING

Als voorbereiding op het bezoek is het fijn wanneer je even stil staat bij wat je mooi en belangrijk vindt in het interieur.
Je kunt een Pinterest board maken of wat beeldmateriaal uit tijdschriften verzamelen, een foto of kunst die je inspireert of bijvoorbeeld foto’s van meubelen die je aanspreken. Alvast een lijstje maken met je wensen is ook handig. Op deze manier krijgen we tijdens het intake gesprek snel een duidelijk beeld van je wensen en smaak.

WAT KRIJG IK?

Een compleet ontwerp bestaat uit plattegrondtekeningen op schaal en in kleur, met complete 3d uitwerking waardoor je je goed kunt voorstellen hoe het ontwerp eruit komt te zien. We maken moodboards voor de verschillende ruimtes, met product ideeën en visualisatie hiervan. Wanneer maatwerk meubels ingetekend worden, maken wij hier ook werktekeningen voor. Natuurlijk ontbreekt een kleurenplan met verf- en behangstalen niet.

LICHTPLAN

Verlichting is voor veel mensen een lastig onderdeel van het interieur. Welke lampen plaats ik waar en is dat dan voldoende? Vaak wordt hier niet zoveel aandacht aan besteed en dat is jammer, want met goede verlichting kun je juist accenten leggen en sfeer maken.
Als aanvulling op een compleet ontwerp maken we graag een passend lichtplan. We verlichten de ruimte met basis- , functie-, accent- en sfeerverlichting, dit wordt aangegeven op de plattegrond. Wandcontactdozen, plafond- en wandaansluitingen kunnen dan direct op de juiste positie geplaatst worden. Ook doen we een voorstel in keuze van armaturen.
In portfolio kun je een aantal complete interieurontwerpen bekijken.

KOSTEN

Wanneer je ons mailt of belt, zullen wij je vragen een bouwtekening en foto’s te mailen. We bespreken wat er voor je woning nodig is en maken naar aanleiding daarvan een prijs inschatting, helder en transparant. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Na bevestiging van de opdracht plannen we het intake gesprek en de vervolgstappen.
Wil je meer weten hierover of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Frans en Willy van Boekholt, Oirschot: “Na een grote verbouwing willen we ons huis opnieuw inrichten. Het mooi verzorgde interieurplan van PURE styling is daarbij een constante bron van inspiratie en een houvast bij het maken van de vele keuzes.”

Huibert en Marjolein, Sint – Michielsgestel: ” In juni kregen we de sleutel van onze nieuwe woning en vervolgens moest het huis grondig verbouwd worden. Over tal van technische en praktische zaken moesten we keuzes maken. Het inspirerende interieur advies van PURE styling hielp ons enorm bij het bepalen van materialen, verlichting (altijd lastig) en meubilair. Bij het bezoek van een of andere showroom gingen de ‘moodboards’ steeds mee. Mede door haar professionele hulp en advies wonen we nu in een heerlijk huis, waar we elke dag van genieten.”